« Tagasi

KIF 3Q06


Fondi kommentaar 3Q06.

Kolmandas kvartalis tõusis Kawe Investeerimisfondi osakute puhasväärtus koos turgudel muutunud meelsusega. Positiivsed meeleolud said alguse augusti esimesel poolel ning muutusid domineerivaks septembris. Viimane muudatus toetus muuhulgas asjaoludele, et USAs oodatakse järjest enam intresside langetamist majanduse jahenemise käigus 2007 aasta algusest ning et toorainete hinnad on languse läbi teinud.


Septembri viimane nädal näitas siiski, et aktsiaturgude tõus suve teises pooles võib osutuda selle aasta perspektiivis ajutiseks. Prognoosid 2007. aasta USA majanduskasvu osas langevad ja eeldatavasti ei jää ka Euroopa sellest tulevikus puutumata. Suurriikide majanduste inertsus ning keskpankade soov inflatsiooni (mis on oma loomult suhteliselt mineviku vaatav indikaator) kontrolli alla saada võib tuua suurema majanduskasvu pidurdumise kui analüütikud seda täna tahavad või julgevad ennustada.


Fondi investeeringud on jätkuvalt tehtud nn kaitsvatesse sektoritesse ja ainult 15%-20% fondi mahust on paigutatud riskantsematesse ja/või kasvuaktsiatesse, mis kolmandas kvartalis läbisid ajutisi hinnalanguseid ja pakkusid häid soetamisvõimalusi. Ülejäänud aktsiaportfell on paigutatud aktsiatesse, mis kõrge dividenditootluse tõttu peaks võimalikult hästi vastu pidama turgude potentsiaalsele nõrkusele neljandas kvartalis. Võlakirjade osakaal tõusis 20%-lt 25%-ni ning raha osakaal püsib 10% lähistel.

Urmas Riiel
fondijuht
urmas@kawekapital.ee