« Tagasi

KIF 4Q06


Fondi kommentaar 4Q06.

Kawe Investeerimisfondi osakute puhasväärtus tõusis 2006. aasta neljandas kvartalis üle 10%, toetudes aktsiaturgudel valitsenud tõusumeeleolu jätkumisele. Oluliste halbade uudiste puudumine USA-s ja Euroopas viis aktsiaturud kõikjal kõrgemale. Oht, et suurriikide rahapoliitika omaks veel oluliselt majanduskasvu piiravamat mõju inflatsiooni tõusmise tõttu, investorite silmis vähenes ning ei ole suutnud siiani jahutada optimismi aktsiahindade tõusu suhtes 2007 aastaks. Lähemale nihkuv võimalik intresside langetamistsükkel võib kohati tekitada sellisel turul eufooriat, mille tunnistajateks me arvatavasti momendil oleme.

Fondi investeerimispositsioon on olnud jätkuvalt konservatiivne läbi 2006.a viimase kvartali ja muutus veelgi ettevaatlikumaks 2007. aasta alguses. Aktsiapositsioonide hulgas, mis moodustavad alla 40% kogu portfelli mahust, on domineerivad kõrgema dividenditootlusega firmad, mis peaksid pakkuma kaitset võimaliku allapoole toimuva korrektsiooni eest. Vaid vähem kui 15% on paigutatud riskantsematesse ja kiiremale kasvule orienteeritud firmade aktsiatesse. Võlakirjade osa on jäänud samuti 20% lähedale portfelli mahust, mille tulemusena on suur osa fondi mahust momendil rahas, ootamas paremaid investeerimisvõimalusi.

Kawe Investeerimisfondile oli esimene 2006. tegutsemisaasta mõõdukas väljakutse, kuna juba teises kvartalis, vahetult peale seda kui fond alustas investeerimist, tabas maailma aktsiaturge korrektsioon, millest saadi üle alles kolmandas kvartalis. Fondi 10% aastatootlust saab hinnata rahuldavaks, arvestades fondile eesmärgiks olevat absoluuttootlust. Samuti pidades silmas asjaolu, et läinud aasta keskel toimunud korrektsioon oli esimene tõsisem märk võimalikust pöördest maailma majanduses, peale pikemat stabiilset majanduse kasvu ning turgude tõusu viimase 4 aasta jooksul. Arvestades 2006. aastal Eesti inflatsiooniks eeldatavalt 4-5%, on fond pakkunud teist samapalju reaalset tulu osakute hoidjatele.

Urmas Riiel
fondijuht
urmas@kawekapital.ee